Wat is MapGrove Studio

MapGrove Studio is de makkelijkste webtoepassing om spreadsheetgegevens (uw Excel- of CSV-bestand) op een fraaie kaart met gebiedsindeling uit te beelden, bijvoorbeeld uw klantgegevens op een postcodekaart of statistische gegevens op een kaart van gemeenten.

De werkwijze is steeds hetzelfde: u uploadt uw gegevensbestand naar de Mapgrove server en koppelt dat bestand aan een bijpassende ondergrondkaart van MapGrove Studio.
Door vervolgens één cel of reeksen cellen van uw bestand aan te klikken geeft u aan wat er op de kaart gezet moet worden en hoe u dat wilt weergeven. Het effect wordt meteen zichtbaar gemaakt op de kaart.
Het resultaat kunt u in hoge kwaliteit downloaden voor gebruik in uw rapport, drukwerk of blog.

Voorbeelden: zie de Gallery

Door uw gegevens met MapGrove Studio te verbinden aan een kaart met gebiedsindeling ziet u in één oogopslag waar een verschijnsel veel voorkomt of juist ontbreekt. Zo’n gebiedenkaart biedt vaak meer overzicht en inzicht dan een kaart waarop elk gegeven apart, bijvoorbeeld als stip of als punaise, op een topografische ondergrond wordt getoond. U kunt betere beslissingen nemen en conclusies trekken, omdat u de relatie tussen gegevens en gebieden ziet.

Mapgrove Studio: van spreadsheet naar kaart
Mapgrove Studio: van spreadsheet naar kaart